Welkom op de website van basisschool Baardwijk in Waalwijk

R.K. Basisschool Baardwijk is een school met ongeveer 245 leerlingen. De school is volop in ontwikkeling.

 

Missie van de school:

De school helpt kinderen in het opdoen en vergroten van de benodigde kennis, houding en vaardigheden om zich staande te houden in de maatschappij waarin wij leven. Kinderen leren om samen te spelen, te leren, te leven en te werken. Ze leren omgaan met tegenslagen en successen en leren om te gaan met vrijheid en democratie en de verantwoordelijkheid die dat vraagt.

Visie van de school:

Bovenstaande missie bereiken wij door het bieden van een veilige, toekomstgerichte en uitdagende leeromgeving waar kinderen en volwassenen vanuit betrokkenheid, saamhorigheid en uniciteit talenten en competenties ontwikkelen. Wij maken hiervoor gebruik van alle zintuigen en leren niet alleen door te luisteren, maar juist ook door te kijken, door te vragen, door te denken, door te voelen, door te proeven en door te doen.

Wij zijn een permanent ontwikkelende en lerende organisatie waar van en met elkaar en ook van en in de wereld wordt geleerd en waar verschillend zijn gewaardeerd wordt. Iedereen is anders en dat is mooi.

Op basis van onze (Katholieke) identiteit leveren we een actieve bijdrage aan het realiseren van een leefbare en duurzame wereld. Respect voor jezelf, voor de ander en voor de omgeving is daarbij vanzelfsprekend.

Gezamenlijke ambitie:

Er wordt geleerd als kinderen betrokken zijn. Kinderen leren door te doen en te ervaren. Daar is een inspirerende leeromgeving voor nodig. Kinderen leren en ervaren dat er verschillen zijn. Deze verschillen juichen wij toe en zien wij als een kracht. Samen en door samenwerking bereiken we meer met het belangrijkste uitgangspunt:

“Niet iedereen kan een marathon winnen, maar wel een persoonlijk record lopen en dat is GOUD!”

 

Sinds 22 februari 2010 zijn we gehuisvest in het prachtige gebouw Balade (Meer informatie op www.balade.nl).

Deze website geeft misschien niet het antwoord op al uw vragen. Daarom is het altijd mogelijk om een afspraak te maken met de groepsleerkachten, de interne begeleiders of de directie van de school. "Nieuwe" ouders kunnen een afspraak maken voor een rondleiding of voor een intakegesprek. U kunt ons mailen (directiebaardwijk@leerrijk.nl) of bellen (0416 760 136).

U bent van harte welkom.