Peter de Been

AAEAAQAAAAAAAAYhAAAAJGE1YzIyNDc1LWUxZmUtNDQxYy04M2RkLTljOTFiMTBjYWI3Yw

Ik ben Peter de Been en ik ben sinds 1 maart 2016 directeur van basisschool Baardwijk

Ik ben in 1972 geboren en woon samen met mijn vrouw Renate en dochter Indra in Biezenmortel. Onze zoon Quinten woont sinds kort op landpark Assisiƫ in Biezenmortel.

Ik ben een echt onderwijsmens. Na mijn middelbare school heb ik eerst de opleiding tot gymleraar afgerond en na een tijdje heb ik ook de PABO gevolgd. Daarna verschillende opleidingen tot leidinggevende in het onderwijs.

Op werkgebied heb ik ook steeds in het onderwijs gewerkt. Eerst als gymleraar op een middelbare school, vervolgens in een jeugdgevangenis en op een VSO in Rotterdam, waarna ik 2001 als leerkracht in het basisonderwijs begon. Uiteindelijk werd ik in 2009 directeur van basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg en later Cleijn Hasselt.

Als directeur vind ik het belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten en worden uitgedaagd op school. Betrokkenheid en motivatie zijn zeer belangrijke voorwaarden om te komen tot leren. Als school is het dan ook belangrijk om aan te sluiten bij wat kinderen nodig hebben. Dit betekent echter niet dat kinderen zelf maar mogen bepalen wat zij gaan doen. De doelen die aan het onderwijs worden gesteld zijn belangrijke richtinggevers. Op basisschool Baardwijk werken we dan ook doelgericht aan de ontwikkeling van de kinderen.

Wanneer u meer van me wilt weten, spreek me dan gerust aan. Ik maak graag tijd voor een goed gesprek.